Detall - 56817
Tipus de contingut: patrimonicultural | Dataset: patrimoni_cultural
Id
56817
Títol
Arxiu de la Fundació Folch i Torres
Url
https://patrimonicultural.diba.cat/element/arxiu-de-la-fundacio-folch-i-torres
Bibliografia
FUNDACIÓ FOLCH i TORRES: http://fundaciofolchitorres.org
Centuria
XX
Notes de conservació
Descripció
La Fundació Folch i Torres aplega i conserva en un arxiu, accessible al públic i als estudiosos, les obres i el material biogràfic i bibliogràfic dels cinc germans Folch i Torres, Manuel, Lluís, Josep Maria, Ignasi i Joaquim. Es tracta d'un arxiu documental amb més de 1.600 registres, entre els quals es troben llibres, o parts de llibres, col·leccions completes, publicacions periòdiques, retalls de premsa, manuscrits originals, cartes, il·lustracions, tesis, treballs d'estudi, documents sonors i documents multimèdia. A la sala de Secretaria i Arxiu s'aplega la part de material reunit per la Fundació que es pot consultar i estudiar.
Codi d'element
08156-77
Ubicació
Castell de Plegamans. Carrer del Castell s/n, 08184, Palau-solità i Plegamans.
Història
Els germans Manuel, Lluís, Josep M., Ignasi i Joaquim Folch i Torres constitueixen el cas paradigmàtic d'una família, tots els components de la qual sentiren vocació per les lletres i les arts. En destaca especialment la figura d'en Josep Maria (1880-1950). És autor de les famoses 'Pàgines Viscudes' i va escriure a 'la Renaixença', a 'la Veu de Catalunya', a 'Joventut' i a 'el Poble Català'. Tanmateix, va ser un conegut escriptor per a infants i joves, que va col·laborar a 'En Patufet', va fundar 'Els Pomells de Joventut de Catalunya' i va ser l'autor de les 'Aventures d'en Massagran' i de nombroses obres de teatre per a infants, entre elles 'Els Pastorets'.
Coordenades
41.5835400,2.1825300
UTM X
431859
UTM Y
4603861
Any
Municipi
08156
Nom del municipi
Palau-solità i Plegamans
Tipus d'accés
Obert
Estat de conservació
Bo
Imatges
https://patrimonicultural.diba.cat/sites/default/files/imatges/08156/56817-foto-08156-77-2.jpg
Estil
Contemporani
Protecció
Física
Àmbit
Patrimoni documental
Tipologia
Fons documental
Titularitat
Pública
Ús actual
Científic
INSPIRE: Tipus
INSPIRE: Subtipus
INSPIRE: Atribut
Data de modificació
2023-08-02 00:00:00
Autor de la fitxa
Virgínia Cepero González
Autor de l'element
Observacions
Titularitat privada; accés públic.Considerada 'col·lecció oberta al públic' pel Servei de Museus de la Generalitat de Catalunya.Es troba a la primera planta a l'interior del Castell de Plegamans, que l'ajuntament ha cedit a la Fundació mitjançant un conveni de cessió.El centre està obert al públic els diumenges i festius al matí.Informacions facilitades per Lluís Folch (Fundació Folch i Torres).
Codi de l'estil
98
Codi de la tipologia
56
Codi de tipologia a sitmun
3.2
Protecció id
Comarca
40