Detall - 65138
Tipus de contingut: patrimonicultural
| Dataset: patrimoni_cultural
- Id
- 65138
- Títol
- Dolços o dolcets de Santa Eugènia
- Url
- https://patrimonicultural.diba.cat/element/dolcos-o-dolcets-de-santa-eugenia
- Bibliografia
- Centuria
- XX
- Notes de conservació
- Descripció
- <p>Per tal d'elaborar els dolcets de Santa Eugènia es fan servir productes bàsics com la farina, ous, mantega, i ametlla. Es prepara tot barrejat fent una massa i s'afegeix la llet amb la llevadura fins a obtenir una massa homogènia. Seguidament es posa al forn, donant-li la forma de galeta fins que queda daurat, i s'afegeix per sobre ametlla picada.</p>
- Codi d'element
- 08246-71
- Ubicació
- Nucli de Santa Eugènia
- Història
- <p>La família Corominas, que fa uns 20 anys que és al poble, va decidir, farà uns 15 anys, crear uns nous dolços que van anomenar els Dolcets de Santa Eugènia. Tenen força sortida, sobretot com a present o per postres famíliars i berenars.</p>
- Coordenades
- 41.8999600,2.2829300
- UTM X
- 440521
- UTM Y
- 4638918
- Any
- Municipi
- 08246
- Nom del municipi
- Santa Eugènia de Berga
- Tipus d'accés
- Fàcil
- Estat de conservació
- Bo
- Imatges
- https://patrimonicultural.diba.cat/sites/default/files/imatges/08246/65138-foto-08246-71-2.jpg|https://patrimonicultural.diba.cat/sites/default/files/imatges/08246/65138-foto-08246-71-3.jpg
- Estil
- Contemporani
- Protecció
- Inexistent
- Àmbit
- Patrimoni immaterial
- Tipologia
- Tècnica artesanal
- Titularitat
- Privada
- Ús actual
- Productiu
- INSPIRE: Tipus
- INSPIRE: Subtipus
- INSPIRE: Atribut
- Data de modificació
- 2020-10-02 00:00:00
- Autor de la fitxa
- Anna M. Gómez Bach
- Autor de l'element
- Observacions
- Codi de l'estil
- 98
- Codi de la tipologia
- 60
- Codi de tipologia a sitmun
- 4.2
- Protecció id
- Comarca
- 24